
Istoric brand
Iordache N. Ionescu – Părintele Mititeilor
O incursiune în povestea originală a mititeilor românești
Cine a fost Iordache N. Ionescu?
Maestru al gastronomiei bucureștene de la sfârșitul secolului XIX. Proprietar al celebrului restaurant “La Trei Frunze de Viță”, aflat pe strada Covaci nr3. Renumit pentru preparatele tradiționale românești, vinuri și atmosfera boemă. Localul său era frecventat de artiști, jurnaliști, scriitori și oameni politici ai vremii: C.A. Rosetti, I.L Caragiale, George Enescu, George Ranetti, etc – un adevărat centru cultural informal.



Nașterea Mititeilor
O întâmplare care a schimbat bucătăria românească
Într-o seară aglomerată, bucătăria restaurantului a rămas fără mațe pentru cârnați.
Pentru a salva comanda, Iordache a decis să pună pe grătar cârnații fără înveliș – din amestec de carne de vită cu condimente (usturoi, cimbru, piper, bicarbonat).
Preparatul a avut un succes fulminant. Clienții au cerut din nou și din nou „micii fără mațe” – botezați în glumă „mititei” de catre Nae Orăşanu.
„Aștia-s mititei, dar mari la gust!”


